Termenii de bază din pariuri la fotbal explicați

Pariurile, în general, se fac pe orice, oriunde. Cu toții am făcut, măcar o dată, un pariu, pe ceva mai mult sau mai puțin serios și am setat (sau nu) o miză pentru acel pariu. Ideea de bază la pariurile sportive este aceeași ca la pariurile obișnuite cu prietenii, însă acestea sunt foarte bine reglementate și urmează câteva reguli pentru a împiedica eventuale abuzuri care se pot face.

Pariurile sportive sunt foarte ușoare și asigură câștiguri rapide, însă, înainte să începi este important să cunoști câțiva termeni de bază care te vor ajuta să înțelegi și mecanismul din spate. Poți face pariuri avantajoase atunci când știi care sunt factorii care îți pot influența câștigul și de aceea este nevoie să ai în minte definițiile unor termeni general folosiți în casele de pariuri.

Dicționar de termeni în pariurile pe meciuri de fotbal

Cota: este o valoare, un indice, pe care casa de pariuri îl acordă fiecărui deznodământ posibil al unui eveniment sportiv. Cu cât un rezultat este mai previzibil, cu atât va avea cotă mai mică, fiindcă este mai ușor de ghicit. Dimpotrivă, un rezultate mai puțin predictibil are o cotă mai mare.

Cota pe un bilet multiplu: este cota totală a tuturor evenimentelor sportive pariate pe un bilet. De exemplu, pe un bilet cu 2 evenimente sportive, unde unul are cota 1,7 și celălalt cota 1,8, cota biletului este 3,06.

Miza: este suma de bani plătită pe pariu. Dacă ai achitat 10 RON pentru a paria pe un rezultat, cei 10 RON sunt miza pariului.

Câștigul: este suma de bani primită după înmulțirea mizei cu cota aferentă biletului. De exemplu, dacă ai plătit 100 RON și ai pariat pe un bilet cotă totală 4, vei încasa 400 RON.

Profitul: este suma de bani obținută după scăderea mizei din câștig. De exemplu, din cei 400 RON câștigați mai sus, după o investiție de 100 RON, profitul este de 300 RON.

Tipuri de bilete de pariuri pe meciuri de fotbal

Bilet single: un bilet cu un singur eveniment sportiv

Bilet combo: bilet cu două sau mai multe selecții

Bilet simplu: bilet combo, care este câștigat doar când ies toate pronosticurile de pe bilet

Bilet sistem: bilet ce conține mai multe meciuri și care poate fi câștigat și cu o parte din pronosticuri, în funcție de sistemul ales

Bilet cu baze: bilet cu o parte de pronosticuri mai sigure care trebuie să iasă în totalitate și cu o altă parte de pronosticuri care pot ieși parțial, în funcție de sistemul ales

Pariurile pe meciuri de fotbal au o serie de variații și urmează câteva reguli, însă termenii descriși mai sus sunt o bază excelentă dacă vrei să începi să pariezi. Poți alege să pariezi pe evenimente cu cote mai mari sau pe mai multe pronosticuri sigure, în funcție de stilul personal de pariere. Cota și miza vor influența cel mai mult câștigul tău final, așa că le poți combina într-un mod profitabil.

Share This Post!