Cum se joacă Blackjack – reguli și strategii posibile

Jocul de blackjack este unul foarte cunoscut atunci când vine vorba de jocuri de cazino. Atrage jucătorii datorită regulilor simple și mecanismului ușor de înțeles. Blackjack este un joc de cărți popular în cazinouri fizice și în cele online, live, pentru că se bazează atât pe noroc, cât și pe abilitatea și intuiția jucătorului de a alege acțiunea potrivită în fiecare tură. Dacă ești începător în jocurile de noroc și îți dorești să înveți să joci blackjack, poți începe de aici. Iar dacă ai deja ceva experiență, dar vrei să îți faci o actualizare a informațiilor, articolul acesta este pentru tine.

Mai jos, găsești un mic ghid pentru jocul de blackjack, ce cuprinde regulile jocului, cum poți câștiga și sugestii despre cum să ai un joc cât mai avantajos.

Regulile jocului de blackjack

La fel ca multe alte jocuri de noroc, și blackjack are mai multe variante care pot fi jucate în cazinouri sau online. Acum vom vorbi despre regulile jocului clasic de blackjack, întâlnit în toate cazinourile și jucat de cei mai mulți pasionați de jocuri de noroc.

La începutul fiecărui joc se vor plasa pariurile. Sunt afișate clar sumele minime și maxime de pariere. După plasarea pariurilor, fiecare jucător va primi 2 cărți, iar dealerul va primi una sau două cărți, în funcție de stilul de joc. Jucătorii pot vedea cărțile proprii și prima carte a dealerului.

Scopul jocului este acela de a avea o mână cu un total de maxim 21 de puncte care să depășească totalul dealerului. O mână cu un total mai mare de 21 este automat pierzătoare. Cărțile au valorile afișate, iar fețele (popă, valet, damă) au valoarea 10. As-ul poate fi echivalent cu 11 sau 1.

În timpul turei sale, fiecare jucător poate alege dintre mai multe acțiuni posibile:

 • Hit: jucătorul mai cere o carte
 • Stand: jucătorul se oprește în tura respectivă
 • Split: opțiune posibilă atunci când jucătorul are o pereche sau când dublează miza. Aceasta presupune repetarea mizei și jucarea a două mâini simultan

În cazul în care dealerul arată un As, jucătorul are și opțiunea de a plăti asigurare, pentru a-și minimiza pierderile dacă dealerul face blackjack – suma de 21 de puncte din primele două cărți. Adaugi pariului 50% din pariul inițial și dacă dealerul are blackjack primești înapoi asigurarea și pariul.

Dealerul va cere întotdeauna o carte în tura sa, dacă totalul nu a depășit 17. Peste această valoare, va fi obligat să se oprească.

Termeni din blackjack explicați

La fel ca și în alte jocuri de noroc, și în blackjack există câțiva termeni pe care este bine să îi cunoști înainte de a începe să joci. Aceștia te vor ajuta să te familiarizezi cu mecanismul jocului și să înțelegi mai bine posibilitățile din joc și metodele de câștig.

 • Asigurare: opțiune disponibilă atunci când dealerul arată un As. Asigurarea presupune suplimentarea pariului inițial cu 50%, iar în cazul în care dealerul face blackjack primești înapoi asigurarea și pariul inițial
 • Blackjack: o mână cu totalul de 21 din primele două cărți (adică un As și o carte cu valoarea 10)
 • Bust: o mână cu total mai mare de 21, automat pierzătoare
 • Dublare (Double Down): opțiune ce poate fi folosită o singură dată într-o mână și care presupune dublarea pariului. După dublare, jucătorul mai poate primi o singură carte și este obligat să se oprească după aceea, indiferent de total
 • Push (Egalitate): atunci când jucătorul și dealerul au același scor și sunt returnați banii mizați
 • Hard Hand: mână care nu conține un As
 • Soft Hand: mână care conține un As, ce poate valora 11 sau 1

Hit sau Stand – ce să alegi în funcție de totalul cărților din mână

În limita a 21 de puncte, scopul tău este să obții un total mai mare decât cel al dealerului. Atunci când ai cărți mai mici de 10 în mână, este sigur să ceri încă o carte, fiindcă este puțin probabil să depășești 21. Dacă ai deja în mână 2 cărți cu valoare 10, este mai indicat să dai stand, dacă vrei să joci într-un mod precaut. Iată ce alegeri poți face în funcție de cartea arătată de dealer:

 • Dacă dealerul arată un 7,8 sau 9, continuă să alegi hit până ai un total de minim 17.
 • Dacă dealerul arată o carte între 3 și 6 poți alege hit până atingi un total mai mic.
 • Dacă dealerul are un 2, cere cărți până la totalul de minim 14.
 • Dacă dealerul are o carte cu valoarea 10, va fi nevoie să îți asumi riscuri. Poți cere cărți până la un total de 17 hard (mână hard înseamnă o care nu conține As).

Jocul de blackjack este unul rapid, iar regulile se pot învăța ușor. De aceea este și un joc atât de popular. Încearcă jocul și perfecționează-ți propriul stil.